Zarząd Województwa Mazowieckiego uchwałą nr 177/55/25 z 28 stycznia 2025 r. ogłosił otwarty konkurs ofert dla organizacji pozarządowych oraz innych podmiotów wymienionych w art. 3 ust. 3 ustawy z 24 kwietnia 2003 r. o działalności pożytku publicznego i o wolontariacie na realizację w 2025 roku zadania publicznego Województwa Mazowieckiego w obszarze „Kultura, sztuka, ochrona dóbr kultury i dziedzictwa narodowego”, zadanie pn. „Upowszechnienie kulinarnych produktów tradycyjnych, regionalnych i lokalnych Mazowsza”.
Sposób składania ofert
Oferty należy składać wyłącznie poprzez generator ofert konkursowych w serwisie Witkac.pl, dostępny na stronie konkursyngo.mazovia.pl. Nie jest wymagane składanie ofert w wersji papierowej i potwierdzenie złożenia oferty. Generator ofert konkursowych uniemożliwia edycję lub wycofanie oferty po jej złożeniu. W przypadku chęci wycofania oferty złożonej w generatorze (przed upływem terminu składania ofert), należy dostarczyć do Urzędu Marszałkowskiego Województwa Mazowieckiego w Warszawie oświadczenie o wycofaniu oferty.
Najważniejsze terminy
Nabór ofert: od 10 lutego do 3 marca 2025 r.
Wyniki weryfikacji formalnej: od 17 do 21 marca 2025 r.
Rozstrzygnięcie konkursu: do 22 maja 2025 r.
Termin realizacji zadania: do 31 grudnia 2025 r.
Oferent może złożyć 1 ofertę w konkursie.
Oferent biorący udział w konkursie jest zobowiązany do zapoznania się z dokumentem „Zasady przyznawania i rozliczania dotacji z budżetu Województwa Mazowieckiego przyznawanych organizacjom pozarządowym oraz podmiotom, o których mowa w art. 3 ust. 3 ustawy z dnia 24 kwietnia 2003 r. o działalności pożytku publicznego i o wolontariacie na 2025 rok”, opublikowanym na stronie internetowej dialog.mazovia.pl – zakładka „Konkursy Ofert” – “Zasady przyznawania dotacji”.
Dodatkowych informacji udzielają
- Agata Kowalczyk, tel. 225 979 151, agata.kowalczyk@mazovia.pl,
- Monika Piskorska, tel. 225 979 615, monika.piskorska@mazovia.pl,
- Marzena Wardzyńska, tel.225 979 216, marzena.wardzynska@mazovia.pl.